fbpx

Ruokaa opiskelijabudjetilla: nistipata

Tonnikalaa ja nuudeleita? Muistan itse jo ennen korkeakouluopintojen aloittamista kuulleeni juttuja siitä, että opiskelijana sitä sitten joutuu toisinaan säästämään ja syömään halvemmalla. Tonnikalat ja nuudelit osoittautuivat todellisuudessa kuitenkin suhteellisen huonoksi vaihtoehdoksi rahassa mitattuna, sillä tonnikala ei edes ole loppujen lopuksi halvin mahdollinen raaka-aine, ainakin jos haluaa syödä parikin lämmintä ateriaa päivässä. Nistipata sen sijaan ei ole pelkkää legendaa. Tuo ”sörsseliruokien” klassikko on yksi tunnetuimmista ruuista, joita opiskelijat valmistavat. Ruokaa opiskelijabudjetilla -sarjan ensimmäisessä vinkkireseptissä käydäänkin siis läpi, miten nistipadan eli jauhelihamakaronimössön (rakkaalla lapsella on monta nimeä) voi valmistaa!

Nistipadan valmistustapojahan on lukuisia, ja nettikin on pullollaan erilaisia reseptejä. Tässä esitellään kaksi vaihtoehtoista versiota, joista toinen on vähän kalliimpi, mutta samalla maukkaampi. Esitellään ensin kuitenkin niin sanottu halpa perusversio. Siihen tarvitset:

1. Paketin makaroneja
2. Paketin jauhelihaa (jauhelihan voit korvata esim. soijarouheella)

Ohje:

1. Keitä makaronit
2. Paista jauheliha (tai muu käyttämäsi raaka-aine)
3. Sekoite edelliset

Toista versiota voisi perusversion rinnalla kutsua Á la carte -vaihtoehdoksi, sillä kyseessä on opiskelijan budjetille jo hieman hintavampi valmistustapa. Toisaalta monet seuraavista raaka-aineista kirpaisevat lähinnä kertaostoksina (kuten mausteet), mutta niistä riittää sen jälkeen useampaan ruokaan pidemmän aikaa, joten näitä investointeja kannattaa vakavasti harkita. Toisessa versiossa voidaan lisätä jauhelihan paistovaiheessa mm. seuraavia (vain taivas on rajana, kun lähtee testailemaan erilaisia mausteita):

1. Suolaa, pippuria, tms.
2. Tomaattimurskaa, ketsuppia, tms.

Miten itse valmistat nistipadan? Jaa oma suosikkitapasi blogin kommenttikentässä. Seuraavaksi onkin aika käydä kaupassa ja laittaa nistipata tulille! Voit jakaa kuvan luomuksestasi Instagramissa, muista tägätä meidät @korkeakouluopiskelijat.

Facebook
LinkedIn
Niko Kajala
Niko Kajala

Niko on Turun kauppakorkeakoulun kasvatti, joka tunnetaan intohimoisesta ja luovasta työotteestaan. Hänen esikuvana on jo pienestä asti ollut Arnold Schwarzenegger, joka on motivoinut Nikoa tekemään töitä unelmiensa eteen. Vapaa-ajalla hänet voi parhaiten bongata liikunnan, leffojen tai hyvän ruoan ääreltä. Nikon löytää myös LinkedInistä.

Tsekkaa myös nämä!

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa VEO

Merkityksellisen työn äärellä -juttusarjassa haastatellaan yrityksiä, jotka tarjoavat työmahdollisuuksia korkeakoulutaustaisille osaajille. Haastattelussa on tällä kertaa VEO, joka on Suomen johtava energia-alan asiantuntija.

1 ajatus aiheesta “Ruokaa opiskelijabudjetilla: nistipata”

  1. Paluuviite: Ruokaa opiskelijabudjetilla: hernekeitto – Korkeakouluopiskelijat

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *