- 6 marraskuun, 2021
- 5:25 pm
- No Comments
Ruokaa opiskelijabudjetilla: hernekeitto

Ruokaa opiskelijabudjetilla -sarjan toisessa vinkkireseptissä käydään kouluruokien klassikon hernekeiton valmistus, sillä hernari on tunnetusti myös yksi niistä ruoista, jotka sopivat opiskelijankin kukkarolle. Blogia ei ole toteutettu minkäänlaisessa kaupallisessa yhteistyössä.
Hernekeiton valmistus on helppoa ja nopeaa, mitä monet hektisessä arjessaan arvostavat. Tosin tällöin kaikkea ei tehdä alusta asti itse. Tarvitset:
1. Purkin hernekeittoa (esim. Jalostajan hernekeitto, saatavilla myös kasvisversiona)
Ohje:
1. Kaada hernekeitto kattilaan
2. Lisää n. puoli purkillista vettä sekaan
3. Sekoita edelliset tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi (vaihtoehtoisesti voit sekoittaa ainekset astiaan ja lämmittää mikrossa muutaman minuutin ajan)
Á la carte -vaihtoehtona on ostaa herneitä ja valmistaa keitto pidemmän kaavan kautta, mutta tämä vaatiikin jo enemmän suunnitelmallisuutta opiskelijalta. Lisäksi jos haluat lisätä esim. kasviksia tai lihaa, pitää nekin ostaa vielä erikseen! Hyvä resepti löytyy mm. Kotikokin sivuilta.
P.S. Allekirjoittanut suosittelee hernekeiton kyytipojaksi ruisleipää ja jälkiruoaksi pannukakkua, mutta tämä voi mennä opiskelijalla jo pröystäilyn puolelle!
Miten itse valmistat hernekeiton, teetkö alusta asti itse vai et? Jaa oma suosikkitapasi blogin kommenttikentässä. Seuraavaksi onkin aika käydä kaupassa ja laittaa hernari tulille! Voit jakaa kuvan luomuksestasi Instagramissa, muista tägätä meidät @korkeakouluopiskelijat.
Sarjan edellinen resepti, nistipata, löytyy täältä.

Niko on Turun kauppakorkeakoulun kasvatti, joka tunnetaan intohimoisesta ja luovasta työotteestaan. Hänen esikuvana on jo pienestä asti ollut Arnold Schwarzenegger, joka on motivoinut Nikoa tekemään töitä unelmiensa eteen. Vapaa-ajalla hänet voi parhaiten bongata liikunnan, leffojen tai hyvän ruoan ääreltä. Nikon löytää myös LinkedInistä.
Tsekkaa myös nämä!

Biokemian kautta lääketieteelliseen
Opiskelen Oulun yliopistossa kolmatta vuotta lääketieteen opintoja. Olen tiennyt jo melko nuoresta asti, että haluan isona olla lääkäri. Lukiossa kävin kaikki fykebi-aineiden

Korkeakouluopiskelijoiden ryhmätyöskentely kaipaa tukea
Korkeakouluopiskelija, oletko kokenut ryhmätyöskentelyn joskus haastavana? Esimerkiksi siten, ettei ryhmätyötä oikein saada alulle, työnteko jakaantuu epätasaisesti tai joku jättäytyy yhteistyöstä kokonaan syrjään?

Opintovapaa ja perheellisenä opiskelu
Sain keväällä viestin, jossa kyseltiin halukkuuttani kirjoitella opiskeluistani tai muusta itseäni kiinnostavasta aiheesta jaettavaksi muille opiskelijoille. Hieman epäröin, mutta tartuin haasteeseen. Aikuisopiskelijana