fbpx

Ruokaa opiskelijabudjetilla: hernekeitto

Ruokaa opiskelijabudjetilla -sarjan toisessa vinkkireseptissä käydään kouluruokien klassikon hernekeiton valmistus, sillä hernari on tunnetusti myös yksi niistä ruoista, jotka sopivat opiskelijankin kukkarolle. Blogia ei ole toteutettu minkäänlaisessa kaupallisessa yhteistyössä. 

Hernekeiton valmistus on helppoa ja nopeaa, mitä monet hektisessä arjessaan arvostavat. Tosin tällöin kaikkea ei tehdä alusta asti itse. Tarvitset:

1. Purkin hernekeittoa (esim. Jalostajan hernekeitto, saatavilla myös kasvisversiona)

Ohje:

1. Kaada hernekeitto kattilaan
2. Lisää n. puoli purkillista vettä sekaan
3. Sekoita edelliset tasaiseksi ja kuumenna kiehuvaksi (vaihtoehtoisesti voit sekoittaa ainekset astiaan ja lämmittää mikrossa muutaman minuutin ajan)

Á la carte -vaihtoehtona on ostaa herneitä ja valmistaa keitto pidemmän kaavan kautta, mutta tämä vaatiikin jo enemmän suunnitelmallisuutta opiskelijalta. Lisäksi jos haluat lisätä esim. kasviksia tai lihaa, pitää nekin ostaa vielä erikseen! Hyvä resepti löytyy mm. Kotikokin sivuilta. 

P.S. Allekirjoittanut suosittelee hernekeiton kyytipojaksi ruisleipää ja jälkiruoaksi pannukakkua, mutta tämä voi mennä opiskelijalla jo pröystäilyn puolelle! 

Miten itse valmistat hernekeiton, teetkö alusta asti itse vai et? Jaa oma suosikkitapasi blogin kommenttikentässä. Seuraavaksi onkin aika käydä kaupassa ja laittaa hernari tulille! Voit jakaa kuvan luomuksestasi Instagramissa, muista tägätä meidät @korkeakouluopiskelijat.

Sarjan edellinen resepti, nistipata, löytyy täältä. 

Facebook
LinkedIn
Niko Kajala
Niko Kajala

Niko on Turun kauppakorkeakoulun kasvatti, joka tunnetaan intohimoisesta ja luovasta työotteestaan. Hänen esikuvana on jo pienestä asti ollut Arnold Schwarzenegger, joka on motivoinut Nikoa tekemään töitä unelmiensa eteen. Vapaa-ajalla hänet voi parhaiten bongata liikunnan, leffojen tai hyvän ruoan ääreltä. Nikon löytää myös LinkedInistä.

Tsekkaa myös nämä!

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa Attendo

Merkityksellisen työn äärellä -juttusarjassa haastatellaan yrityksiä, jotka tarjoavat työmahdollisuuksia korkeakoulutaustaisille osaajille. Haastattelimme nyt Attendoa, joka on Suomen johtava hyvinvointialueiden kumppanina toimiva, julkisten

Lautapelejä, rajoja ja rakkautta

Antoisa työharjoittelu ja kesätyö lastensuojeluyksikössä avasivat paitsi silmät, myös oven työelämään ja antoivat suunnan sosionomin uralle. Tutustu Eerika Pakan urapolkuun. Kaupallisessa yhteistyössä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *