fbpx

Vinkkejä ja muistilista uudelle opiskelijalle

Uusien korkeakouluopiskelijoiden on hyvä muistaa monta asiaa. Tässä koottuna muistilista ja vinkkejä uudelle fuksille:

– Ota opiskelupaikka vastaan!

– Ilmoittaudu läsnäolevaksi ja maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu (+osakuntamaksu jos haluat/oppilaitoksessa on osakuntia) sekä YTHS-maksu.

– Aloita asuntojen hakeminen ja asumiskuvioiden järjestely mahdollisimman ajoissa. Hyödynnä opiskelija-asuntosäätiöitä, osakuntia, muita järjestöjä ym., yksityisiä vuokranantajia, tuttuja ja kavereita, vuokrafirmoja ja ihan kaikkea. Hae myös asumistukea, jos se on ajankohtaista. 

– Hae opintotukea ja selvitä opintolaina-asiat. Selvitä muutenkin raha-asiat.

– Jos muutat, hoida mahdollisen vanhan kämpän irtisanominen, muuttoilmoitus, sähkösopimus, mahdollinen kotivakuutus, netti, sisäänmuuttoilmoitus taloyhtiöön ja muut akuutit asiat.

– Ota käyttöön oppilaitoksen käyttäjätunnukset ja lataa esim. Office365-ohjelmat, jos ne ovat saatavilla.

– Hanki opiskelijakortti.

– Liity fuksien fb-, whatsapp- ja muihin ryhmiin ja ota esim. ainejärjestön somekanavat seurantaan, niin saat parhaiten infoa. Seuraamalla @Korkeakouluopiskelijat pysyt myös ajan tasalla opiskeluelämästä, ja pääset osaksi valtakunnallista opiskelijayhteisöä. 

– Tutustu koulun nettisivuihin, käytettyihin järjestelmiin, opiskelijan ohjeisiin, tuleviin kursseihin, orientaatioviikon ohjelmaan, kirjastopalveluihin, opiskelijaravintoloihin ja kaikkeen vastaavaan.

– Älä tee isoja opiskeluhankintoja ennen kuin tiedät, mitä hankit. Voit harkita esimerkiksi läppärin hommaamista, jos sellaista ei vielä ole, mutta esimerkiksi tablettia en hankkisi ennen kuin opinnot on oikeesti alkaneet. Sama pätee kirjoihin ym., koska niitä ei yleensä tarvitse hankkia.

– Järjestele asiat niin, että saat aloittaa orientaation ja opinnot mahdollisimman rauhassa. Eli hoida muutot sun muut ajoissa ja vähennä työt minimiin äläkä ainakaan alota uudessa duunissa, jos talous tälläsen mitenkään sallii.

– Rentoudu ja lomaile. Ehdit aloittaa opiskelut sitten syksyllä ja kaikki selviää omalla painollaan. Fuksisyksy on monille antoisa, mutta myös rankka, varsinkin jos ekaa kertaa muuttaa omilleen uuteen paikkaan jne. Siihen on parasta lähteä akut ladattuina.

– Pyri siihen, että elämässä asiat olisivat valmiiksi mahdollisimman järjestyksessä. Eli unirytmi, liikunta, ruoka, ihmissuhteet ja kaikki tällaiset. Näin voit ottaa fuksivuoden alusta kaiken irti ja jaksat paremmin.

Tsemppiä tuleviin opintoihin!

Juuli Lehtinen
Juuli Lehtinen

Olen 19-vuotias biologian opiskelija Helsingistä. Opiskelun lisäksi viihdyn viherkasvien, kirjojen, taiteilun ja milloin minkäkin innostuksen parissa. Rakastan kesää ja kauniita asioita, joten kesäisin saatat löytää minut kameran kanssa pöpeliköstä kukkia kuvaamasta biologille ominaiseen tapaan.

Facebook
LinkedIn

Tsekkaa myös nämä!

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa Attendo

Merkityksellisen työn äärellä -juttusarjassa haastatellaan yrityksiä, jotka tarjoavat työmahdollisuuksia korkeakoulutaustaisille osaajille. Haastattelimme nyt Attendoa, joka on Suomen johtava hyvinvointialueiden kumppanina toimiva, julkisten

Lautapelejä, rajoja ja rakkautta

Antoisa työharjoittelu ja kesätyö lastensuojeluyksikössä avasivat paitsi silmät, myös oven työelämään ja antoivat suunnan sosionomin uralle. Tutustu Eerika Pakan urapolkuun. Kaupallisessa yhteistyössä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *