fbpx

Kevyesti yrittäjyyttä

(Kaupallinen yhteistyö OP Kevytyrittäjä -palvelun kanssa. OP Kevytyrittäjä -palvelun tarjoaa Pivo Wallet Oy, joka on osa OP Ryhmää.)

Elämäni aikana olen usein kuullut sanonnan ”harjoitus tekee mestarin”. En voi sanoa itseäni vielä mestariksi, mutta harjoitteleminen on ollut iso osa omaa matkaani yrittäjäksi.

Olen Aino Virolainen ja omistan taidealan yrityksen AinoaKuva. Yritykseni kautta tuotan yksilöityjä muotokuvia asiakkaiden kuvista. Olen ollut lapsesta asti kiinnostunut piirtämisestä.
Ihailin aina isosiskojani, jotka osasivat piirtää. Muistan kerran, kun piirsin lapsena siskoni kanssa, kysyin häneltä, miten minusta voi tulla yhtä hyvä. Siskoni vastasi, että harjoittelulla. Tällöin päätin, että joku päivä aion olla yhtä hyvä kuin siskoni. Se on vaatinut paljon työtä, mutta tässä sitä nyt ollaan, oman taidealan yrityksen äärellä.

AinoaKuva sai alkunsa 2021 marraskuussa. Tein muotokuvia läheisteni kuvista heille joululahjaksi. Kuvien tekemiseen jäi koukkuun ja halusin tehdä niitä lisää. Tajusin kuitenkin, että jossain kohtaa omat kuvani loppuvat. Tällöin päätin koittaa tehdä muotokuvien piirtämisestä yrityksen. Pistin pystyyn instagram-sivun. Aluksi sivulle löysi tutut, mutta pian sana alkoi leviämään ja sivulleni löysi ihmisiä myös oman tuttavapiirin ulkopuolelta.

Kun innostuin yritysideasta, minulla oli kova tahti päällä ja halusin toiminnan heti käyntiin. Minulla ei ollut mitään tietoa yrityksen pyörittämisestä tai siihen liittyvästä byrokratiasta. Etsin tietoa internetistä ja törmäsin usein kevytyrittäjyyteen. Nopeasti minulle selvisi, että kevytyrittäjyys olisi paljon nopeampi tapa perustaa yritys verrattuna perinteiseen tapaan. Olin kuullut, että muutamalla tuttavallani oli käytössä OP Kevytyrittäjä -palvelu. Kyselin heiltä, miten palvelu toimii ja mitä kokemuksia heillä on. Tuttavani olivat todella tyytyväisiä palveluun, joten päätin itsekin ryhtyä OP Kevytyrittäjäksi.

Rekisteröityminen OP Kevytyrittäjäksi tapahtui aivan käden käänteessä. Yhtäkkiä minulla oli oma yritys (oma toiminimi). Aluksi tämä tuntui kaikessa ihanuudessaan todella pelottavalta. Päässä pyöri monia kauhuskenaarioita. Oli kuitenkin mukava tietää, ettei minun tarvitse huolehtia yrityksestäni yksin. Toiminnan alussa OP Kevytyrittäjä -palvelun asiakaspalvelutyöntekijät olivat paljon tukenani ja kyselin heiltä asioita, joista minulla ei ollut mitään tietoa. OP Kevytyrittäjä -palvelun sivulta pystyy helposti viestittelemään asiantuntijoiden kanssa ja vastaukset saa jo seuraavina päivinä. Tästä on minulle ollut todella paljon apua.

Kevytyrittäjyys sopii mielestäni ihmisille, joilla on hyvä idea yrityksestä, mutta ei niinkään tietoa yrityksen pyörittämisestä. Itse pidän siitä, että minä saan keskittyä yritykseni toimintaan, eli piirtämiseen, ja joku muu hoitaa viralliset asiat. Itse toimin yrittäjänä päivätyön sekä korkeakouluopintojen ohella, joten myös ajan puutteen kanssa on joskus ongelmia. Kevytyrittäjyys on siis helppo tapa pyörittää yritystä sivutoimisena.

Oman yritykseni asiakaskunta löytyi nopeasti ja toiminta lähti käyntiin. AinoaKuva on ollut toiminnassa nyt yli vuoden, ja asiakkaita on riittänyt koko ajan. Toiminta voi siis hyvin ja jatkaa kasvuaan. Uskon, että ilman kevytyrittäjyyttä en olisi vieläkään perustanut yritystä. Haluan tehdä asiat nopeasti ja tehokkaasti. OP Kevytyrittäjäksi ryhtyminen oli tätä, ja uskon sen olleen todella suuri mahdollistaja yritykselleni.

 

Jos joku kertoisi pienelle Ainolle, että sinulla tulee olemaan oma taidealan yritys ja kuvasi kehystävät muiden ihmisten seiniä, en usko, että pieni Aino pysyisi tuolillaan. Kiitos kevytyrittäjyyden, saan tehdä unelmistani totta!

 

Aino Virolainen
Aino Virolainen

Hei! Olen Aino Virolainen. Olen 22-vuotias ja kotoisin Turusta. Omistan taidealan yrityksen AinoaKuva. Yrityksen kautta tuotan yksilöityjä muotokuvia. Yritystoiminnan ohella työskentelen sosiaalialalla sekä opiskelen sosionomiksi Laurea ammattikorkeakoulussa. Yritykseeni pääset tutustumaan instagramista ja facebookista @ainoakuva

Facebook
LinkedIn

Tsekkaa myös nämä!

VÄLIVUOSI TÄÄLLÄ, KUULEEKO KUKAAN?

Kun tein korkeakoulujen yhteishakua maaliskuussa 2023, tuntui hurjalta ajatella tulevaa syksyä, koska en tiennyt lainkaan, mitä tulisin tekemään silloin. Lähetin hakemukseni ja

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa Attendo

Merkityksellisen työn äärellä -juttusarjassa haastatellaan yrityksiä, jotka tarjoavat työmahdollisuuksia korkeakoulutaustaisille osaajille. Haastattelimme nyt Attendoa, joka on Suomen johtava hyvinvointialueiden kumppanina toimiva, julkisten

Lautapelejä, rajoja ja rakkautta

Antoisa työharjoittelu ja kesätyö lastensuojeluyksikössä avasivat paitsi silmät, myös oven työelämään ja antoivat suunnan sosionomin uralle. Tutustu Eerika Pakan urapolkuun. Kaupallisessa yhteistyössä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *