fbpx

Vinkkinä neljä suosittua opiskelijayrittäjäalaa

(Kaupallinen yhteistyö OP Kevytyrittäjä -palvelun kanssa. OP Kevytyrittäjä -palvelun tarjoaa Pivo Wallet Oy, joka on osa OP Ryhmää.)

 

Opiskelijayrittäjyys on nykypäivänä yhä suositumpaa opiskelijoiden keskuudessa ja töiden tekeminen yrittäjänä on helppoa yrittäjien arkea helpottavien laskutuspalveluiden ansiosta. Yrittäjänä toimiminen voi olla erittäin antoisaa, sillä sen kautta voi joustavasti oppia uusia taitoja ja saada taloudellista itsenäisyyttä ja arvokasta työkokemusta. Päätös siitä, mitä tehdä yrittäjänä on kuitenkin usein vaikea, joten alla on listattuna inspiraatiota antamaan neljä opiskelijoiden keskuudessa suosittua alaa ja vinkkejä niillä toimimiseen.

1. Digitaalinen markkinointi ja somevaikuttajat

Somevaikuttajien aika on täällä, ja monet opiskelijat ovatkin päässeet hyödyntämään sosiaalista mediaa tulojen lähteenä. Jos sinulla on luovuutta ja kiinnostusta sosiaaliseen mediaan, voit luoda sisältöä eri kanaviin, kuten Instagramiin, YouTubeen tai TikTokiin. Voit keskittyä kanavissasi asioihin, joita rakastat ja esimerkiksi jakaa matkavinkkejä, kauneusvinkkejä, ruokaohjeita tai vaikka opiskeluun liittyviä vinkkejä. Kasvattaessasi seuraajakuntaa pitkällä aikavälillä, voit saada yhteistyökumppanuuksia yritysten kanssa ja ansaita tuloja mainostamalla heidän tuotteitaan tai palveluitaan. Monet sisällöntuotannosta kiinnostuneet opiskelijat toimivat yrittäjinä myös sisällöntuotantoon ja sosiaalisessa mediassa tapahtuvaan mainontaan liittyvissä tehtävissä. Digitaalinen markkinointi tarjoaa työntekoon joustavuutta ja luovuutta, ja voit rakentaa oman brändisi ja verkostosi jo opiskeluaikana. 

2. Tutorointi ja opetus

Monet opiskelijat ovat erinomaisia tietyissä oppiaineissa tai taidoissa, ja he voivat hyödyntää taitojaan ja tietojaan tarjoamalla tutorointi- tai opetuspalveluita. Voit esimerkiksi opettaa kielten, musiikin, matematiikan tai ohjelmoinnin taitoja muille opiskelijoille tai oppimisen haluisille. Tutorointi voi tapahtua henkilökohtaisesti tai näppärästi verkossa esimerkiksi videopuheluiden avulla. Voit myös valmentaa tulevia opiskelijoita pääsykokeita varten. Tutorointi ja opetus antavat sinulle mahdollisuuden jakaa osaamistasi ja auttaa muita oppimaan. Voit järjestää yksityistunteja, pienryhmäopetusta tai vaikka pitää webinaareja. Opiskelijat tarvitsevat usein lisätukea ja opastusta, joten tutorina voit tarjota arvokasta apua ja samalla ansaita lisätuloja.

3. Valokuvaus

Valokuvaus kiinnostaa monia opiskelijoita. Voit tarjota valokuvauspalveluita erilaisiin tilaisuuksiin, kuten häihin, syntymäpäiväjuhliin, yritystapahtumiin tai muotikuvausprojekteihin. Opiskelijana voit hyödyntää edullisempia hintoja ja luoda itsellesi portfolioita sekä asiakasreferenssejä. Voit tarjota myös kuvankäsittely- ja muokkauspalveluita. Tärkeää on hallita oma valokuvaustekniikka ja kehittää jatkuvasti omaa tyyliäsi, jotta voit erottua kilpailusta. Omaa valokuvausportfoliota varten kannattaa rakentaa verkkosivu, jossa voit esitellä töitäsi ja saada sitä kautta lisää asiakkaita. 

4. Freelancetyöt

Opiskelijat voivat tarjota freelancer-palveluita eri aloilla, kuten kirjoittamisessa, kääntämisessä, verkkosivujen suunnittelussa, ohjelmoinnissa tai graafisessa suunnittelussa. Tällainen työ antaa joustavuutta opiskelujen ohessa ja mahdollistaa oman aikataulun suunnittelun. Jos sinulla on joitain edellä mainituista taidoista tai joitain muita erityisiä taitoja, voit saada freelancerina toimimisen kautta todella hyvää ja tärkeää työkokemusta. 

 

Opiskelijayrittäjänä toimimisessa onnistuminen vaatii kuitenkin myös tiettyjä huomioon otettavia seikkoja:

  • Ajanhallinta: Tasapaino opiskelun, työn ja vapaa-ajan välillä on tärkeää. Suunnittele aikataulusi huolellisesti ja aseta selkeät tavoitteet sekä prioriteetit. Muista kuunnella omaa jaksamistasi!
  • Lainsäädäntö ja verotus: Pidä huolta siitä, että olet selvillä lainsäädännöstä ja velvollisuuksista, kuten verotuksesta ja mahdollisista luvista. Lainsäädäntöön, verotukseen ja kirjanpitoon liittyvissä asioissa tukenasi voi toimia OP Kevytyrittäjä -palvelu, joka huolehtii näistä asioista puolestasi.
  • Markkinointi ja asiakashankinta: Opiskelijayrittäjänä sinun on osattava markkinoida itseäsi ja palveluitasi. Luo oma brändi, hyödynnä sosiaalista mediaa, tuttujasi ja verkostoidu muiden kanssa.
  • Jatkuva kehittyminen: Pyri kehittämään jatkuvasti omaa osaamistasi ja seuraamaan alasi trendejä. Pysy ajan tasalla alasi uusista tuulista ja tarjoa asiakkaillesi laadukkaita ja ajankohtaisia palveluita.

Opiskelijayrittäjänä toimiminen voi olla palkitsevaa ja antaa sinulle arvokasta kokemusta ja taloudellista ja aikataulullisista itsenäisyyttä. Valitse ala, joka kiinnostaa sinua ja jossa sinulla on vahvat taidot. Pidä mielessä nämä vinkit ja hyödynnä opiskeluaikaa luomalla omaa liiketoimintaasi. Jotta voit keskittyä yrittäjänä omaan ydinosaamiseen, kannattaa hyödyntää yrittäjän arkea helpottavia palveluita. OP Kevytyrittäjä hoitaa paperityöt, veroilmoitukset ja maksut puolestasi, jotta voit keskittyä omaan osaamiseesi ja tuottavaan työhön. Koodilla “korkeakouluopiskelija” saat laskuttaa 1000€ ilman palvelumaksua. Rekisteröidy käyttäjäksi täältä.

Facebook
LinkedIn

Tsekkaa myös nämä!

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa Euroports

Merkityksellisen työn äärellä -juttusarjassa haastatellaan yrityksiä, jotka tarjoavat työmahdollisuuksia korkeakoulutaustaisille osaajille. Haastattelussa on tällä kertaa Euroports – täyden palvelun satamaoperaattori. Mitkä ovat

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *