fbpx

Mentori-ohjelma

Yhteisömme mentoriohjelma on maksuton korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnattu palvelu, jonka tarkoitus on tarjota henkilökohtaista tukea opiskelu- ja työelämää varten. Korkeakoulujen oma tutor-toiminta on usein koulukohtaista ja uusille opiskelijoille suunnattua ryhmämuotoista tukea. Me haluamme mahdollistaa paikkariippumattoman, luottamuksellisen ja henkilökohtaisen tuen mentorin ja nuoren välille, mikä ei ole rajattu vain ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Ohjelman tarkoitus on tukea mm. henkisessä jaksamisessa, suorituspaineissa, verkostoitumisessa ja opinto- ja urasuunnittelussa. 

Alta löydät yhteisömme tämän hetkiset mentorit, jotka ovat eri alojen opiskelijoita ja alumneja. Mentoriohjelmaan ei ole erillistä hakuaikaa, vaan voit koska tahansa ottaa suoraan yhteyttä meihin (yhteydenottolomake alla), niin autamme sinua eteenpäin.

mentori-ohjelma korkeakouluopiskelijoille

Yhteisön Mentorit

niko kajala

Niko Kajala

KTM 2020

Olen Turun kauppakorkeakoulun kasvatti, joka haluaa tukea nuorten yrittäjyyttä.

Opiskeluaikoina toimin palkallisena mm. toimitusketjujen johtamisen ja data-analytiikan tehtävissä. Yrittäjänä olen myöhemmin keskittynyt konsultointiin, tietojohtamiseen, myyntiin ja digitaalisen markkinointiin. Haluankin jakaa kokemuksia muille näistä aihealueista. 

Juuli Lehtinen

Juuli Lehtinen

Biologian opiskelija

Opiskelen biologiaa Helsingissä. Haluan auttaa nuoria alavalinnan pohtimisessa ja omaan tulevaisuuteen liittyvissä tärkeissä askelissa.

Olen mielelläni tukena ja apuna biologian (ja ympäristö- tai molekyylibiotieteiden) opintoja pohtiville. Osaan varmasti auttaa ja antaa vinkkejä myös opiskeluarkeen liittyvissä asioissa, kuten asunnon löytämisessä sekä Helsingin yliopistoon liittyvissä jutuissa.

Elina Öljymäki

Elina Öljymäki

Lääketieteen opiskelija

Opiskelen Tampereen yliopistossa lääketiedettä neljättä vuotta. Haluan auttaa nuoria erityisesti erilaisten epävarmuuksien keskellä, liittyivät ne sitten kouluun hakemiseen tai siellä opiskelemiseen. 

Erityisesti voisin olla tukena lääkikseen hakeville nuorille sekä nuoremmille kollegoille lääkiksessä tai (Tampereen) teekkarimaailmassa, sillä opiskelin ennen lääkistä teknis-luonnontieteellisessä DI-koulutuksessa.

Julius Liimatta

Julius Liimatta

Psykologian opiskelija, valmistuva liikuntatieteiden maisteri

Olen maisterivaiheen psykologian opiskelija ja pian valmis liikuntatieteiden maisteri Jyväskylän yliopistosta.

Kanssani voit keskustella esimerkiksi opiskelualan valintaan tai vaihtamiseen liittyen.

Voin myös olla tukenasi erilaisten opiskeluelämään liittyvien haasteiden kuten yksinäisyyden tai motivaation puutteen kanssa.

Sanni Kanervo

Sanni Kanervo

Historian opiskelija, Helsingin yliopisto

Haluan erityisesti auttaa nuoria siitä syystä, että humanistisista aloista ja varsinkin historiasta puhutaan hyvin vähän.

Koen, että parhaiten voin auttaa opiskelutekniikoiden pohtimisessa ja oman jutun löytämisessä. Tällä hetkellä minuun voi ottaa yhteyttä erityisesti silloin, jos pohdit vaihtoehtoja sille, mitä teet lukion tai ammattikoulun jälkeen. Autan mielelläni myös yo-kirjoituksiin liittyvissä asioissa varsinkin historian ja yhteiskuntaopin osalta.

Laura

Laura

Sosionomi 2022

Olen opiskellut sosionomiksi Yrkeshögskolan Arcadassa, josta valmistuin keväällä 2022.

Autan mielelläni kaikkia sosiaalialasta ja sosionomiopinnoista kiinnostuneita, sekä alanvaihdosta unelmoivia henkilöitä. Olen itse hakeutunut sosiaalialalle täysin eri toimialalta.

 Minulla on kokemusta sekä opintovapaalla olosta että opintojen sovittamisesta kiireiseen aikatauluun.

Jere Harjula

Jere Harjula

Yrittäjä, liiketalouden opiskelija

Olen luovan alan yrittäjä sekä ”sivutoiminen opiskelija”.

Aloitin yrittämisen sivutoimisesti opintojen ohella, jonka aikana tilanne kääntyi toisinpäin. Olen mielelläni tukena siinä, miten aloittaa oma yritystoiminta ja miten yhdistää se koulunkäynnin kanssa. 

Autan mielelläni myös arkisissa asioissa, kuten taloudenhallinta tai opintojen sovittaminen arkeen.

Niina Koivula

Niina Koivula

Sosionomi-diakoniatyöntekijä 2021

Olen opiskellut Diakissa sosionomi-diakoniatyöntekijäksi. Olen aikaisemmalta ammatiltani lähihoitaja ja tehnyt sosiaali- ja terveysalalla töitä jo yli viisi vuotta. 

Haluan tukea sosiaalialan opiskelijoita opiskelussa ja mahdollisissa haasteissa. Olen itse kokenut uupumuksen opiskellessani ja kaikesta huolimatta sain opintoni valmiiksi ajallaan. 

Minun kanssa voi keskustella myös tulevaisuudesta ja siitä mitä haluaa tehdä valmistumisen jälkeen.

Tuuli Nissinen

Tuuli Nissinen

DI-opiskelija, Tampereen yliopisto

Olen maisterivaiheen DI-opiskelija Tampereen yliopistossa, pääaineenani fysiikka. 

Haluan tsempata ja olla tukena oman opiskelualan löytämisessä, sekä kannustaa hakemista erityisesti tekniikan aloille.

Minuun voi olla myös yhteydessä liittyen Tampereen yliopistoon, teekkarikulttuuriin tai yleisesti Tampereeseen!

Jenna Tuominen

Jenna Tuominen

Oikeustieteen opiskelija, Lapin yliopisto

Olen kahden vuoden ajan jakanut opiskeluvinkkejä ja -tsemppejä opiskelutililläni @oikisjenna, joten mentori-ohjelmassa mukana oleminen tuntui omalta jutulta. Minun kanssani voi jutella kaikesta, mikä liittyy opiskeluun, hakemiseen, opintojen suorittamiseen, aikataulutukseen, opiskelustressiin tai mihin tahansa.

Oikeustieteelliseen hakemiseen ja täällä opiskeluun liittyy paljon stressiä sisäänpääsystä, arvosanoista ja omasta tulevaisuudesta, joten olen mielelläni tukena näissä asioissa.

Neea Rintala

Neea Rintala

Fysioterapeuttiopiskelija

Olen kolmannen vuoden fysioterapeuttiopiskelija SeAMKista. Muiden opiskelijoiden auttaminen ja tukeminen opintoihin liittyvissä kysymyksissä, epävarmuuden tunteissa ja opiskeluaikojen myllerryksissä on sydäntäni lähellä.

Parhaiten osaan auttaa fysioterapian opiskelijoita, SeAMKissa opiskelevia tai lukion kautta kouluun haluavia. Monet opintoihin liittyvät murheet ovat kuitenkin melko universaaleja, joten ota rohkeasti yhteyttä muiltakin aloilta ympäri Suomen.

Olen täällä sinua varten. <3

Haluatko mukaan ohjelmaan?

Yhteisömme mentorit saat kiinni profiileissa näkyvien somekanavien kautta tai ottamalla yhteyttä meihin oheisen lomakkeen kautta. Kirjoita viestikenttään, kenen kanssa haluat jutella, niin ohjaamme sinut eteenpäin. Huomioithan, että mentori määrittelee itse käytettävissä olevan aikansa ja sen, kuinka monta mentoroitavaa hän pystyy auttamaan kerralla.

Korkeakouluopiskelijat-yhteisömme etsii jatkuvasti myös uusia eri alojen mentoreita. Olitpa sitten opiskelija tai alumni, tärkeintä on, että haluat olla mukana tukemassa nuoria henkilökohtaisesti. Ota yhteyttä oheisella lomakkeella, niin jutellaan lisää. 

Ota yhteyttä

Pysy kuulolla ajankohtaisista asioista!

Uusimmat opiskelijaedut, työmahdollisuudet ja muut vinkit helposti talteen

Liity mukaan yli 10 000 opiskelijan yhteisöön