fbpx

opiskelu

opiskelijaedut

Korkeakouluopiskelijana olet oikeutettu lukuisiin opiskelijaetuihin. SAMOK eli Suomen opiskelijakuntien liitto vastaa ammattikorkeakouluopiskelijoiden eduista ja SYL eli Suomen ylioppilaskuntien liitto huolehtii yliopisto-opiskelijoiden eduista. Osa opiskelijaeduista koskee kuitenkin valtakunnallisesti kaikkia yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen opiskelijoita, kuten Kelan ateriatuki. Tämän lisäksi monien julkisten palvelujen, kuten kunnallisten uimahallien ja kuntosalien, käyttö on edullisempaa opiskelijalle. Opiskelijaetu kannattaa tarkistaa aina etukäteen palveluntarjoajan sivuilta tai kysyä asiasta paikan päällä – olitpa sitten menossa syömään, elokuviin tai vaateostoksille! Monessa paikassa opiskelijahinta on jopa 10-20% normaalihintaa edullisempi, joten pitkällä tähtäimellä voit säästää isojakin summia opiskelijana. 

Katso lisää opiskelijaeduista esimerkiksi täältä:

  • frank.fi (opiskelija-alennuksia ympäri Suomen, opiskelijakortin tilaaminen)
  • slicepkseutu.fi (pk-seudun opiskelijaedut)

tentti- ja lukuvinkit

Korkeakoulun tentit poikkeavat peruskoulun ja toisen asteen koulutuksen kokeista, sillä samaan kurssiin voi sisältyä esimerkiksi erikseen sekä kirjallisuus– että luentotentti ja aihealueet ovat usein suuria. Tentit voivat olla paitsi salitenttejä myös sähköisesti suoritettavia, ja sähköisesti tehtävät tentit tulevat varmasti jatkossakin olemaan entistä suuremmassa roolissa eri korkeakouluissa. Tenttityypistä huolimatta samat huolenaiheet toistuvat vuodesta ja tentistä toiseen koulutuksesta tai alasta riippumatta. Miten valmistautua tenttiin, miten paljon tenttiin pitäisi lukea, onko niillä arvosanoilla väliä jne.? Alta löydät muutamia keskeisiä huomioita, blogimme puolelle on tulossa myöhemmin laaja kirjasto tentti- ja lukuvinkkejä laidasta laitaan, joten pysythän kuulolla!

  • Älä jätä töitä viime tippaan. Suunnittelu on tärkeää!
  • Kurssin aikana aloitettu työskentely tukee tenttiin valmistautumisessa, sillä asiat palautuvat helpommin mieleen. Kertaus on opintojen äiti!
  • Muistiinpanojen tekemistä kannattaakin harkita jo ensimmäisestä luennosta lähtien. 
  • Opiskele itsellesi mieluisessa ympäristössä. Toiset viihtyvät kirjastossa, toiset kotona. 
  • Keskity asiaan. Puhelimet ja muut viihdykkeet kannattaa laittaa pois, jos ne häiritsevät liikaa keskittymistä.
  • Muista pitää taukoja. Ihminen ei ole kone, joka jaksaa työskennellä tehokkaasti 24/7. 
  • Keskity omaan tekemiseen. Jatkuva kilpaileminen muiden kanssa syö voimavarojasi. 
  • Testaile erilaisten opiskelutekniikoiden toimivuutta. Toiset tykkäävät mind mapeista, toisille toimii parhaiten lukea samoja asioita uudelleen ja uudelleen.
  • Luota itseesi, mutta hyväksy myös epäonnistumiset. Jokainen epäonnistuu joskus, ja ne jotka nousevat ylös, onnistuvat ennemmin tai myöhemmin!

Liity mukaan yli 1000 opiskelijan yhteisöön