fbpx

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa Attendo

Merkityksellisen työn äärellä -juttusarjassa haastatellaan yrityksiä, jotka tarjoavat työmahdollisuuksia korkeakoulutaustaisille osaajille. Haastattelimme nyt Attendoa, joka on Suomen johtava hyvinvointialueiden kumppanina toimiva, julkisten hoivapalveluiden yksityinen tuottaja.

Mitkä ovat tärkeimpiä arvojanne? Miten ne näkyvät arjessa?

  • Välittäminen; Saamme ihmiset tuntemaan olonsa turvalliseksi ja arvostetuksi. Kunnioitamme  jokaisen itsemääräämisoikeutta ja autamme asukkaitamme elämään omannäköistä, täyttä  elämää. Kuuntelemme, kehumme, kiitämme, kannustamme ja korjaamme. Työskentelemme  tiiminä ja tuemme työkavereit
  • Osaaminen; Pyrimme aina ymmärtämään jokaisen ihmisen tarpeita ja toiveita. Teemme oikeita  asioita oikeaan aikaan. Pienet asiat ovat ratkaisevia: pidämme huolta niistä. Kehitämme ja  otamme opiksi: näemme ratkaisuja, emme ongelmia 
  • Sitoutuminen; Kun tulen tietoiseksi, tulen vastuulliseksi. Meillä on tekemisen meininki: pidämme lupauksemme ja tartumme toimeen ripeästi. Teemme aina työmme mahdollisimman hyvin. Olemme ylpeitä työstämme ja siitä, että olemme attendolaisia 

Millainen on teidän yrityskulttuuri, mitä siitä haluaisi nostaa esille erityisesti opiskelijoille ja  tulevaisuuden osaajille?

Attendon kulttuurissa kohtaamiset ihmisten kesken ovat Attendon sydän. Yrityskulttuuriimme vaikuttaa tahtomme olla alan arvostetuin ja halutuin kumppani.

Millaisia mahdollisuuksia tarjoatte nuorille osaajille kasvaa ja kehittyä urallaan? Kuinka yritys tukee työntekijöiden jatkuvaa oppimista ja ammatillista kehittymistä?

Kaikilla Attendon noin 16 000 työntekijällä on mahdollisuus luoda itselleen oma urapolku  kouluttautumalla itseä kiinnostaviin työtehtäviin tai laajentamalla omaa osaamistaan nykyisen roolin  sisällä. Attendolla on satsattu uusien työntekijöiden perehdyttämiseen, mikä on parantanut heidän  sitoutumistaan työpaikkaan. Uuden työntekijän perehdytys kestää kaksi kuukautta, minkä aikana  jokaiselle laaditaan muun muassa henkilökohtainen koulutussuunnitelma. 

On ollut ilahduttava huomata, että Attendolle tulee yhä enemmän paluumuuttajia, jotka ovat aiemmin lähteneet meiltä. Yksi syy paluuseen on ollut se, että työntekijät kokevat saavansa kehittää omaa osaamistaan meillä. He kokevat myös, että täällä pidetään huolta työntekijöistä sekä heidän  hyvinvoinnistaan. 

Millaiset mahdollisuudet työntekijöillä on osallistua erilaisiin aloitteisiin / toiminnan  suunnitteluun yrityksessä? 

Työntekijöiden on mahdollista osallistua oman työnsä ja kiinnostuksensa puitteissa erilaisiin  kehittämisprojekteihin joko projektiryhmäläisen tai projektijohtajan roolissa.

Miten yritys edistää työelämän monimuotoisuutta?

Attendolla arvostamme monimuotoisuutta emmekä suvaitse minkäänlaista syrjintää. Tämä tärkeä  periaate on kirjattu myös eettisiin periaatteisiimme. Periaatteet ovat selkärankamme ja olemassaolomme oikeutuksen perusta, toimintakulttuurimme peruskivi. Meillä asuu apua, hoivaa ja tukea tarvitsevia ihmisiä, ja arjessamme on päivittäin tuhansia kohtaamisia heidän ja heidän läheistensä kanssa. Meidän on ansaittava heidän luottamuksensa ja toimittava niin, että eettiset periaatteemme todella myös näkyvät arjen tekoina. 

Emme hyväksy minkäänlaista syrjintää, häirintää, kiusaamista tai rasismia työyhteisöissämme emmekä yhteiskunnassa. Kaikkien Suomessa asuvien on voitava kokea itsensä tasavertaiseksi yhteiskunnan jäseneksi. Jokaisella meistä on vastuu edistää tätä erilaisuudelle avointa yhteiskuntaa ja työpaikoilla työyhteisöä omasta roolistaan käsin. Autamme tässä toinen toisiamme. 

Jokaisessa työyhteisössä työskentelee keskenään erilaisia ihmisiä. Esimerkiksi Attendo-kodeissamme on töissä kymmeniä eri kieliä äidinkielenään puhuvia työkavereita. Meitä kaikkia lukuisilla tavoilla keskenään erilaisia ihmisiä yhdistää se, että haluamme tulla nähdyiksi ja hyväksytyiksi omina itsenämme, yksilöinä. Haluamme myös kuulua porukkaan, tulla toimeen työllämme ja kokea olomme turvalliseksi. 

Monimuotoisuuden vahvistaminen ja syrjinnän torjuminen on osa toimintamallejamme. Meillä jokaisella on mahdollisuus ja velvollisuus puuttua syrjivään puheeseen ja tekoihin omassa työyhteisössään. Attendolla kannamme sadan prosentin vastuun asioista, joista tulemme tietoisiksi. Erilaiset kulttuuriset tavat voivat olla osa identiteettiämme, mutta yhdessä töissä toimiessamme toimintakulttuuri on se, joka meitä määrittää. Attendolla olemme sitoutuneet toimintakulttuuriin, joka arvostaa erilaisuutta ja torjuu poissulkevan puhetavan. 

Millaisessa roolissa yrityksessä on tiimityöskentely ja yhteistyö?

Valtaosa attendolaisten työstä niin attendokodeissa, kuin palvelutoiminnoissakin tapahtuu tiimeissä ja  yhteistyössä muiden kanssa.

Vapaa sana suomalaisille korkeakouluopiskelijoille ja tuleville työelämän osaajille!

Ole utelias ja tartu ennakkoluulottomasti eteen tuleviin mahdollisuuksiin. 

 
Facebook
LinkedIn

Tsekkaa myös nämä!

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa Saarni Cloud

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa Saarni Cloud  Merkityksellisen työn äärellä -juttusarjassa haastatellaan yrityksiä, jotka tarjoavat työmahdollisuuksia korkeakoulutaustaisille osaajille. Haastattelussa on tällä kertaa Saarni

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *