fbpx

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa VEO

Merkityksellisen työn äärellä -juttusarjassa haastatellaan yrityksiä, jotka tarjoavat työmahdollisuuksia korkeakoulutaustaisille osaajille. Haastattelussa on tällä kertaa VEO, joka on Suomen johtava energia-alan asiantuntija. Yritys tarjoaa asiakkailleen sähköistyksen ja automaation ratkaisuja.

Mitkä ovat tärkeimpiä arvojanne? Miten ne näkyvät arjessa?

  • Asiakaslähtöisyys: Asiakkaamme ohjaavat kunnianhimoamme, laadun tavoitteluamme ja arvomaailmaamme.
  • Rehellisyys on paras periaate: Toimimme rehellisesti ja huolellisesti ja olemme toiminnassamme oikeudenmukaisia ja läpinäkyviä.
  • Rohkeus on välittämistä: Meillä on rohkeutta innovoida, erottua ja tehdä tarvittavat ratkaisut menestyäksemme.
  • Yhdessä olemme VEO: Menestyksemme ja yrityskulttuurimme rakentuvat avoimen viestinnän, tuen ja toistemme kunnioituksen kautta.
  • Sitoutuminen: Olemme sitoutuneet toimimaan kestävällä ja eettisellä tavalla noudattaen korkeimpia terveys- ja turvallisuusstandardeja. Olemme luotettavia ja sitoutuneita siihen, että yhteiskuntavastuu läpäisee tuloshakuisen toimintamme.

Millainen on teidän yrityskulttuuri, mitä siitä haluaisi nostaa esille erityisesti opiskelijoille ja  tulevaisuuden osaajille?

VEOlla on vahva yhdessä tekemisen meininki ja toimimme tiimeissä. Tukea ja apua voi pyytää matalalla kynnyksellä. Haluamme menestyä yhdessä!

Millaisia mahdollisuuksia tarjoatte nuorille osaajille kasvaa ja kehittyä urallaan? Kuinka yritys tukee työntekijöiden jatkuvaa oppimista ja ammatillista kehittymistä?

Palkkaamme vuosittain useita kymmeniä nuoria opiskelijoita kesätöihin ja iso osa heistä jatkaa työskentelyä opintojen ohella esimerkiksi tuntityöntekijänä. Hyvin tavallinen urapolku on nimenomaan tulla ensin kesätöihin ja vakituisen työpaikan saaminen valmistumisen kynnyksellä. 

Tarjoamme henkilöstöllemme vuosittain erilaisia opintopolkuja omalla verkkokoulutusalustallamme sekä ulkopuolisten kouluttajien valmennuksia tarpeen mukaan. Tuemme myös esihenkilöitä ja järjestämme heille säännöllistä koulutusta, jotta he saavat parhaat mahdolliset eväät esihenkilötyöhön.

Millaiset mahdollisuudet työntekijöillä on osallistua erilaisiin aloitteisiin / toiminnan  suunnitteluun yrityksessä? 

VEOlla on käytössä aloitejärjestelmä, jota kautta kuka tahansa työntekijä voi jättää ideoita, miten jonkin asian voisi tehdä turvallisemmin, laadukkaammin, tehokkaammin, nopeammin. Aloitteita tulee niin tuotannosta kuin toimihenkilöiltäkin ja jokaisesta aloitteesta maksetaan aloitepalkkio sekä mahdollisesti myös toteutuspalkkio.

Miten yritys edistää työelämän monimuotoisuutta?

Teknologiateollisuuden toimijana VEO on henkilöstörakenteeltaan hyvin miesvaltainen, mutta toivoisimme lisää naisia alalle rikastamaan työyhteisöä. Työnantajana VEO pyrkii tukemaan työyhteisön monimuotoisuutta ja noudatamme yrityksemme tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmaa. Meillä viihtyy kaikenikäiset ja eri kulttuuritaustoista tai eri elämäntilanteissa olevat henkilöt.

Millaisessa roolissa yrityksessä on tiimityöskentely ja yhteistyö?

VEOlla työskennellään tiimeissä ja ”Together” arvona näkyy meillä jokapäiväisessä arjessa. Työntekijöidemme osallistuminen ja kuuleminen sekä tiivis yhteistyö asiakkaiden, urakoitsijoiden ja muiden sidosryhmien kanssa on meille avainasia. Arvostamme ja kunnioitamme toistemme työtä ja mielipiteitä.

Miten yrityksenne tukee työntekijöiden henkilökohtaista kasvua ja tavoitteiden saavuttamista?

Pyrimme tarjoamaan työntekijöillemme mahdollisuuden kasvattaa omaa osaamistaan ja ammattitaitoaan paitsi monipuolisilla työtehtävillä, mutta myös mahdollisuudella esimerkiksi opintovapaaseen matalalla kynnyksellä. Työnantajana kannustamme henkilöstöämme rohkeasti haastamaan itseään ja tarjoamme mahdollisuuksia tehtävänkiertoon organisaation eri liiketoiminta-alueiden sekä eri toimipisteiden välillä Pohjoismaissa.

VEOlla on vuosittain tavoitekeskustelut työntekijän ja esihenkilön välillä, jossa asetetaan henkilökohtaiset tavoitteet sekä yrityksen yhteiset taloudelliset tavoitteet. Tavoitteita tarkastellaan vuoden mittaan ja suunnitellaan miten ne voitaisiin saavuttaa. Mikäli tavoitteisiin päästään, on mahdollisuus saada lisäbonuksia.

Vapaa sana suomalaisille korkeakouluopiskelijoille ja tuleville työelämän osaajille!

Teknologiateollisuus on vahvasti kasvava ala, jonne kaivataan lisää työntekijöitä nyt ja tulevaisuudessa. Uusiutuvan energian ratkaisujen parissa työskentely on VEOlaisille sydämen asia ja olemme ylpeitä siitä, että asiantuntijuutemme avulla voimme olla mukana vihreässä siirtymässä. Liity joukkoomme tekemään merkityksellistä työtä!

 
Facebook
LinkedIn

Tsekkaa myös nämä!

VÄLIVUOSI TÄÄLLÄ, KUULEEKO KUKAAN?

Kun tein korkeakoulujen yhteishakua maaliskuussa 2023, tuntui hurjalta ajatella tulevaa syksyä, koska en tiennyt lainkaan, mitä tulisin tekemään silloin. Lähetin hakemukseni ja

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *