fbpx

Kesätyönhaku — määrä vai laatu?

Tammikuu on koittanut. Se tarkoittaa sitä, että monet korkeakouluopiskelijat ympäri Suomen pääsevät aloittamaan jokavuotista urakkaansa, kesätyönhakua. Jotkut kanssaopiskelijat ovat saattaneet aloittaa kesätyönhakunsa jo edellisen vuoden puolella.

Monet pystyvät varmasti samaistumaan siihen, että kesätöiden hakeminen voi olla uuvuttavaa. Opintojen ja mahdollisten töiden jälkeen töitä hakiessa tehtävää riittää usein myöhään yöhön. Kilpailu kesätyöpaikoista on kovaa ja kesätyöpaikan saadakseen hakemusten tekemiseen on uhrattava aikaa. Kaikki muut tekemiset kuitenkin houkuttavat ja työhakemusten lähettäminen jää helposti viime tippaan. Älä kuitenkaan anna katseesi harhautua yllä olevan kuvan miehen tavoin, sillä monien kesätyöpaikkojen hakemuksia käydään läpi ja haastattatteluja aloitetaan hakemusten saapumisjärjestyksessä. 

Korkeakouluopiskelijoita on Suomessa moninkertainen määrä jaossa oleviin kesätyöpaikkoihin verrattuna. Ei ole lainkaan tavatonta, että samaa kesätyötä hakee kymmeniä tai jopa satoja opiskelijoita. Tästä voisi helposti päätellä, että kesätöitä saadakseen hakemuksia on lähetetävä kymmenittäin. Onneksi tämä ei kuitenkaan pidä ihan paikkansa, sillä panostamalla yksittäisiin hakemuksiin voit säästyä kymmenien hakemusten kirjoittamiselta.

Kesätyöpaikan saamisen kannalta on tärkeää ymmärtää se, että rekrytoijat joutuvat käymään läpi suuret määrät hakemuksia ja valitsemaan hakemusten joukosta parhaat rekrytointiprosessin seuraaville kierroksille. Tämä on haastava tehtävä, sillä monien opiskelijakandidaattien profiili voi olla melko samanlainen, mikä tekee valintojen tekemisestä vaikeaa yksittäisten hakemusten sulautuessa osaksi suurta hakemusten joukkoa. Kun haet kesätöitä yksi tärkeimmistä tehtävistäsi onkin erottua eduksesi massasta. Erottuva hakemus jää rekrytoijien mieleen, mikä parantaa mahdollisuuksiasi päästä jatkokierroksille vaikka sinulle ei olisikaan vielä kertynyt yhtä paljon kokemusta kuin jollekin toiselle hakijalle.

Etsi tietoa potentiaalisesta työnantajastasi ja yritä asettua heidän asemaansa. Mieti mitä työpaikan rekrytoija etsii tutkiessaan työnhakijoiden profiileja. Tämän jälkeen anna itsestäsi ne tiedot ja kerro itsestäsi tehtävään ja työpaikkaan sopivalla tavalla. Esimerkiksi tietämällä jonkin mielenkiintoisen faktan hakemastasi paikasta tai kertomalla kuinka arvosi sopivat mahdollisen työnantajasi arvoihin voit osoittaa, että olet tehnyt taustatyösi ja olet aidosti kiinnostunut ja motivoitunut työskentelemään hakemassasi paikassa. Sinun on onnistuttava myymään oma osaamisesi hakemuksesi lukijalle, joten sinun on saatava hänet vakuuttuneeksi omasta osaamisestasi ja motivaatiostasi. Soittamalla työilmoituksessa olevan lisätietoja antavan henkilön numeroon ja panostamalla ansioluettelosi ja työhakemuksesi selkeyteen ja ulkoasuun voit myös päästä pitkälle. Lisää työnhausta voit lukea tästä

Ei ole huono ajatus käyttää tunneittain aikaa yhden hakemuksen tekemiseen. Huolellisesti kohdistetuilla hakemuksilla voit saada runsaasti haastatelukutsuja ja päästä parhaimmillaan jopa valitsemaan saamistasi työtarjouksista mieleisimmän.

Tsemppiä kesätyönhakuun ja pysy kuulolla työnhakuvinkeistä! Jos työnhakuun liittyvät asiat askarruttavat voit keskustella niistä muiden opiskelijoiden kanssa Korkeakouluopiskelijoiden Facebook-ryhmässä.

Facebook
LinkedIn
Picture of Henri Torniainen
Henri Torniainen

Henri on Turun kauppakorkeakoulun kasvatti, joka tunnetaan ahkeruudestaan ja positiivisesta elämänasenteestaan. Vapaa-ajalla hänet voi löytää uppoutumasta milloin mihinkin kiinnostuksen kohteistaan oli sitten kyse eri urheilulajeista, elokuvista, ruoasta tai lukemisesta.

Tsekkaa myös nämä!

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa Euroports

Merkityksellisen työn äärellä -juttusarjassa haastatellaan yrityksiä, jotka tarjoavat työmahdollisuuksia korkeakoulutaustaisille osaajille. Haastattelussa on tällä kertaa Euroports – täyden palvelun satamaoperaattori. Mitkä ovat

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *