fbpx

Kysely paljastaa: Pekka Haavisto on korkeakouluopiskelijoiden selvä suosikki seuraavaksi presidentiksi

ANTTI HAMALAINEN/Lehtikuva/AFP/Getty

**VAPAA JULKAISTAVAKSI 6.2. klo 8:00**


Korkeakouluopiskelijat pitävät Pekka Haavistoa selvänä ykkösehdokkaana seuraavaksi Suomen tasavallan presidentiksi, käy ilmi Korkeakouluopiskelijat-yhteisön teettämästä kyselystä. Haavisto keräsi kyselyssä peräti 75% kannatuksen. Alexander Stubb sai puolestaan 25% osuuden äänistä taakseen.

 

Demokratian peruspilareihin kuuluu kansalaisten äänen kuuleminen, ja tämä koskee myös opiskelijoita. Korkeakouluopiskelijat edustavat tulevaisuuden ammattilaisia, päättäjiä ja yhteiskunnan johtajia. Opiskelijoiden tuomat ajatukset ja huolenaiheet voivat muokata poliittista keskustelua merkittävällä tavalla. Onkin tärkeä ymmärtää heidän näkökantoja tärkeässä arvojohtajan valinnassa.

 

Pekka Haaviston näkemykset varsinkin ympäristökysymyksissä ja tausta vihreän puolueen pitkäaikaisena poliittisena edustajana sekä monissa kysymyksissä liberaalimpi linja suhteessa vastaehdokas Stubbiin lienevät syitä sille, miksi nuorempi sukupolvi kokee Haaviston ajavan heille tärkeitä arvoja. Esimerkiksi jo vuonna 2020 ilmastonmuutos oli nuorten suurin yhteiskunnallinen huolenaihe. Lähde: Kaleva, 2020.

 

 Korkeakouluopiskelijat edustavat merkittävää joukkoa osana suomalaista yhteiskuntaa. On tärkeää pitää huolta siitä, että myös nuoret saavat äänensä kuuluviin ja kokevat voivansa vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon. Uskonkin, että kysely on merkittävä tapa osoittaa, millainen presidenttiehdokas edustaa arvomaailmaltaan eniten opiskelijoiden näkemystä”, kertoo Korkeakouluopiskelijat-yhteisön perustajajäsen Niko Kajala.

 

Näin kysely toteutettiin

 

Tulokset perustuvat 849 henkilön antamiin vastauksiin. Tulosten virhemarginaali on suomalaisten korkeakouluopiskelijoiden joukossa (>300 000 vuonna 2022) 3–4 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan. Vastauksia kerättiin 29.1.2024.–4.2.2024 välisenä ajankohtana Korkeakouluopiskelijat-yhteisön sosiaalisen median kanavista ja jäsenrekisteristä. Vastaajat edustavat koko maan korkeakouluopiskelijoita jokaisesta Suomen ammattikorkeakoulusta ja yliopistosta. Tutkimusotos on muodostettu satunnaisotannalla. Aineiston tutkimusotoksessa ei ole painotettu otantaa iän, sukupuolen, asuinalueen, koulutuksen tai muun taustavaikuttajan mukaan.

Facebook
LinkedIn

Tsekkaa myös nämä!

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa VEO

Merkityksellisen työn äärellä -juttusarjassa haastatellaan yrityksiä, jotka tarjoavat työmahdollisuuksia korkeakoulutaustaisille osaajille. Haastattelussa on tällä kertaa VEO, joka on Suomen johtava energia-alan asiantuntija.

VÄLIVUOSI TÄÄLLÄ, KUULEEKO KUKAAN?

Kun tein korkeakoulujen yhteishakua maaliskuussa 2023, tuntui hurjalta ajatella tulevaa syksyä, koska en tiennyt lainkaan, mitä tulisin tekemään silloin. Lähetin hakemukseni ja

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa Attendo

Merkityksellisen työn äärellä -juttusarjassa haastatellaan yrityksiä, jotka tarjoavat työmahdollisuuksia korkeakoulutaustaisille osaajille. Haastattelimme nyt Attendoa, joka on Suomen johtava hyvinvointialueiden kumppanina toimiva, julkisten

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *