fbpx

Opiskelijan hyvinvointiloma Saimaalla

Holiday Club Saimaan Rauha tarjosi rentouttavan loman arjen keskellä

Kaupallisessa yhteistyössä Holiday Club Saimaan Rauha


Kaipaatko rauhoittumista opiskelija-arjen keskellä? Kävimme Holiday Club Saimaan Rauhassa viettämässä rentouttavan yhden yön lomareissun. Matka Helsingistä Imatralle taittui kätevästi rautateitse ja matka-aikaa kertyi noin kolme tuntia. Imatralla kiehtoi erityisesti luminen maisema, joka viehätti Helsingin lumettomuuden jälkeen. Hotellilta odotimme kuitenkin erityisesti pehmeää sänkyä, kylpylää ja hyvää aamupalaa. Katsotaan toteutuivatko ne…

Hotelli – Saimaan Rauha

 

Yövyimme historiallisessa Castle-hotellissa, jossa oli odottamamme suuri ja pehmeä parivuode. Huoneessa oli lisäksi suihku, kirjoituspöytä, kaksi nojatuolia sekä TV eli kaikki tarvittava miellyttävään lomareissuun. Hotellihuoneeseen pääsi kätevästi sisäkäytäviä pitkin, ja tunnelma vaikutti kaikin puolin rauhalliselta. Hotellissa näytti olevan myös paljon muita majoitusvaihtoehtoja, joten valinnanvaraa kyllä riittää jokaiselle!

 

Viimeiset kouluhommat hoitui kätevästi hotellin tiloissa.

Kylpylä & Saunamaailma Hotellilta odotimme erityisesti kehuttua kylpylää, ja täytyy sanoa, ettei Saimaan Rauhaa turhaan kutsuta kylpylähotelliksi. Kylpylässä oli iso aktiviteettiallas, jossa onnistui niin vesipallon pelaaminen kuin porealtaassa istuminen. Isoksi yllätykseksi osoittautuivat kuitenkin vesiliukumäet, joista renkaalla laskettava pitkä putkimäki Magic Tube kutkutti vatsanpohjassa. Kolmen radan Racer Slide-liukumäki ei myöskään jättänyt kylmäksi. Kannattaakin varautua karvaaseen tappioon tässä vierekkäin laskettavassa vesiliukumäessä, jossa tekniikka on paras taktiikkaa voittoon.   Allasalueen vauhdista ja vilskeestä pääsi rauhoittumaan yläkerrassa olevaan saunamaailmaan, joka hurmasi rentouttavalla ilmapiirillään. Stressi kaikkosi saunamaailman lämmössä ja ajatukset pyörivät vain saunan valinnan ympärillä. Saunamaailmasta löytyy höyry-, master-, mökki- ja suolasauna, joista mastersauna osoittautui ehdottomaksi omaksi lemppariksi. Saunomisen välissä pääsimme myös viilentymään altaaseen, ja kylpylän baarista pystyi ostamaan virvokkeita.


Ravintolat & Palvelut Saimaan Rauhassa Kylpylän jälkeen suuntasimme nälkäisinä syömään. Hotellissa oli kaksi ravintolavaihtoehtoa – O’Learys ja Classic Pizza – joista päädyimme ensimmäiseen. O’Learys osoittautui sporttibaariksi ja hotellin olohuoneeksi, joka oli täydellinen valinta illan tunnelmaan. Alkupalaksi saadut popcornit maistuivat ja tennismatsin seuraaminen onnistui kätevästi siinä sivussa. Listalta valitsimme mieleisemme burgerit, ja henkilökunnan suositukset dipeistä osuivat täysin nappiin.  Illallisen jälkeen matkaan tarttui vielä hotellin vastaanotossa sijaitsevasta R-kioskista iltaherkut. Kioski on auki 24/7 ja sieltä löytyy virvokkeita, makeisia ja muita eväitä. Pienestä nälästä tai karkkihampaan kolottamisesta ei siis tarvitse kärsiä kesken hotellivierailun.

O’Learys ravintolan makoisat burgerit ja alkupalaksi saadut popcornit maistuivat uinnin jälkeen.
Sporttibaarissa oli rento tunnelma ja ottelun katsominen onnistui ruoasta nauttiessa.

Monipuoliset aktiviteetit

 

Lähdimme hotelliin nauttimaan kylpylästä, mutta runsas vapaa-ajan tarjonta yllätti. Katso alta, mitä kaikkea hotellissa voi tehdä.

 

  • Bowlcircus-keilaviihdekeskus
  • Pingis
  • Biljardi ravintola O’Learys tiloissa
  • Pelikoneilla pelaaminen
  • Kuntosali
  • Kesäisin tennis tai padel
  • 18-reikäinen Golf Saimaan golfkenttä
  • Fatbiken vuokraus
  • Harmony Span hoidot
  • Hiihto
  • Virtuaalivesijumppa kylpylässä
  • Retkeily luonnossa
Bowlcircus-keilaviihdekeskus palvelee aivan O’Learys ravintolan vieressä.
Hotellin lähiseudulla on hienoja maisemia ja useita vapaa-ajanvietto mahdollisuuksia

Odotettu aamiaisbuffet

 

Aamiaisbuffet kuului reissun odotetuimpien asioiden joukkoon. Aamulla hotellin muhkeat peitot vetivät kuitenkin puoleensa, joten onneksi aamupalaa oli tarjolla kymmeneen asti. Unikeotkin ehtivät hyvin paikalle.

 

Aamiaisbuffetista löytyy perinteiset munakokkelit, pekonit ja nakit sekä paljon muuta hyvää kuten laaja leipävalikoima ja lämpöiset karjalanpiirakat. Lisäksi erityisen hyvä jogurtti- ja marjatarjonta laajoine hyösteineen oli meidän mieleen – jälkiruokapiirakkaa unohtamatta. 

Hotellin lämpöiset aamupalatarjottavat maistuivat ja täyttivät ennakko-odotukset.
Hotellissa oli erittäin hyvä jogurtti- ja marjatarjonta höysteineen.
Facebook
LinkedIn

Tsekkaa myös nämä!

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa VEO

Merkityksellisen työn äärellä -juttusarjassa haastatellaan yrityksiä, jotka tarjoavat työmahdollisuuksia korkeakoulutaustaisille osaajille. Haastattelussa on tällä kertaa VEO, joka on Suomen johtava energia-alan asiantuntija.

VÄLIVUOSI TÄÄLLÄ, KUULEEKO KUKAAN?

Kun tein korkeakoulujen yhteishakua maaliskuussa 2023, tuntui hurjalta ajatella tulevaa syksyä, koska en tiennyt lainkaan, mitä tulisin tekemään silloin. Lähetin hakemukseni ja

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa Attendo

Merkityksellisen työn äärellä -juttusarjassa haastatellaan yrityksiä, jotka tarjoavat työmahdollisuuksia korkeakoulutaustaisille osaajille. Haastattelimme nyt Attendoa, joka on Suomen johtava hyvinvointialueiden kumppanina toimiva, julkisten

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *