fbpx

AMK:sta omaan digitoimistoon ja Marko Anttilan yhtiökumppaniksi

Noin viisi vuotta sitten minut oli juuri hyväksytty opiskelemaan Haaga-Heliaan tradenomiksi. Takana oli pari vuotta töitä IT-tuessa, eikä minulla ollut aavistustakaan mitä haluaisin tulevaisuudessa tehdä. Nyt olen yrittäjänä Team3:lla, digimarkkinointiin keskittyneessä toimistossa, meillä on seitsemän työntekijää ja sijoittajia mukana tarinassa. Mukaan lukien muuan Marko ’’Mörkö’’ Anttila.

Miten tähän tilanteeseen on päädytty?

Nuoremmalla iällä en ollut kovinkaan motivoitunut opiskelemaan. Yläkoulussa opiskelu ei kiinnostanut, lukiossa heräsin opiskeluun oikeastaan vasta vaihto-oppilasvuoden jälkeen abivuonna. Yliopisto-opiskelun olen ajatellut olevan aina kaukana jossain, johon en ole tarpeeksi hyvä tai pätevä. Päädyin hakemaan tradenomiksi, sillä liiketoiminta on kiinnostanut minua aina jollain tavalla ja koulutuksen mahdollisuudet ovat hyvin laajat. Hakuvaiheessa en vielä tiennyt mitä haluaisin tulevaisuudelta, mutta ajattelin tradenomiopintojen avulla ehkä jonkin oven aukeavan.

IT-alalla työskennellessäni olin rakennellut muutamia kotisivuja vapaa-ajalla harrastusmielessä, kun tieni törmäsi muutamaan kokeneempaan yrittäjään ja päätimme perustaa yrityksen. Yritys perustettiin samaan aikaan, kun aloitin AMK opiskelut. Vaikka kotisivujen toteuttajia ja tarjoajia on hurja määrä, huomasimme selkeän tarpeen PK-yrityksille tarjoavien toimistojen kentässä. Suurin osa alamme toimistoista haluaa myydä jotain isoa, hienoa ja kallista. Me haluamme tarjota saavutettavan hintaista ja laadukasta palvelua kaikille yrityksille. Tavoite oli kasvattaa yritystä rauhassa opiskelujen ohessa siihen pisteeseen, että minulla ja yhtiökumppanilla Tomilla oma firma elättäisi meidät, kun valmistumme koulusta. 

Koulutuksen yhdistäminen yrityksen aloittamiseen oli yllättävänkin vaivatonta. Minulle jäi vahvasti se kuva, että koulusta sai tarpeen mukaan tukea ja koulutus vastasi niihin tarpeisiin mitä sillä hetkellä itselläni oli. Ajoittain työmäärä nousi korkealle, mutta se lienee väistämätöntä kaikilla, jotka haluavat tehdä töitä koulutuksen ohella. Itse pidin tärkeänä vastapainona pyrkiä myös lepäämään tarpeeksi, jotta dediksiin ja työprojekteihin olisi riittävästi energiaa. Vaikeitakin hetkiä ja aikoja oli, kun tuntui ettei aika riitä kaikkeen. Haasteista kuitenkin selvittiin ja pyrittiin ottamaan opiksi mm. paremman ajankäytön suunnittelun osalta. 

Heti alusta alkaen meillä on ollut yrityksen matkassa mukana kokeneempia yrittäjiä ja olemme olleet äärimmäisen onnekkaita siinä, että meihin, osaamiseemme ja motivaatioomme on luotettu myös sijoittajien muodossa. Teimme kovasti töitä sekä koulun että yrityksemme eteen ja kuten tavoitteena oli, valmistuttuamme meillä oli täysipäiväiset työpaikat omassa yrityksessä. Oman valmistumiseni kohdalla vielä hieman enemmän, silloin meillä oli minun ja Tomin lisäksi jo kaksi työntekijää. Marko Anttila lähti mukaan Team3:n tarinaan vuoden 2021 lopulla osaomistajaksi parin muun henkilön kanssa. Jälleen joku uskoi meidän tekemiseemme ja kasvuun tulevaisuudessa.

Juuri nyt tavoitteena on tehdä oman yrityksen kanssa töitä ja nauttia matkasta. Yrityksen henkilöstön hyvinvointi ja asiakkaiden tyytyväisyys ovat meille tärkeitä asioita. Tarkempia pidemmän aikavälin suunnitelmia itselläni ei ainakaan vielä ole. Koskaan ei voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan, kenties itsekin joskus pyrin vielä maisteriopintoihin. 

Facebook
LinkedIn
Jeremia Merelä
Jeremia Merelä

Olen 27-vuotias yrittäjä Helsingistä ja koulutukseltani tradenomi. Arki pyörii oman yrityksen lisäksi pelaten jääkiekkoa, tennistä ja muita pallopelejä. Yksi tärkeimmistä tavoitteista minulla on rakentaa hyvinvoiva työyhteisö, jossa jokainen viihtyy ja saa olla aidosti oma itsensä.

Tsekkaa myös nämä!

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa Saarni Cloud

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa Saarni Cloud  Merkityksellisen työn äärellä -juttusarjassa haastatellaan yrityksiä, jotka tarjoavat työmahdollisuuksia korkeakoulutaustaisille osaajille. Haastattelussa on tällä kertaa Saarni

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *