fbpx

Study in Turku – Turku opiskelijalle

Kuva: Study in Turku/Hanna Oksanen

Pääsimme haastattelemaan Sami Savolaista, Turun ammattikorkeakoulun palvelujohtajaa, joka toimii Study in Turku -organisaation ohjausryhmän puheenjohtajana. Hän avasi meille, mikä Study in Turku on, mitä se tekee ja minkälaisia tavoitteita tällä turkulaisella verkostolla on.

Study in Turun on yhteistyöorganisaatio, johon kuuluu viisi Turun alueella toimivaa korkeakoulua sekä Turun kaupunki ja sen elinvoiman asiantuntijaorganisaatio Turku Business Region. Organisaation tavoitteena on vahvistaa Turun asemaa houkuttelevana korkeakoulukaupunkina. He pyrkivät tukemaan opiskelijoiden sujuvaa arkea opintojen aikana, ja auttamaan heitä siirtymään sujuvasti opintojen jälkeiseen työelämään.

Opiskelijoiden hyvinvointi keskiössä

Samin mukaan Study in Turku pyrkii tukemaan opiskelijoiden hyvinvointia ja opintojen sujuvuutta. Organisaatio tekee yhteistyötä opiskelija- ja ylioppilaskuntien kanssa, jotka toimivat verkoston ohjausryhmässä ja tuottavat opiskelijoiden hyvinvointia ja viihtyvyyttä lisääviä hankkeita verkostossa oman, monipuolisen toimintansa lisäksi. Study in Turku -verkoston toiminnan ytimessä ovat sen järjestämät tapahtumat ja projektit, joilla tuetaan konkreettisesti opiskelijoiden arkea, hyvinvointia ja työelämään siirtymistä.

Study in Turku -verkosto järjestää vuosittain useita tapahtumia ja projekteja, joilla pyritään parantamaan Turkua opiskelijakaupunkina. Kansainvälisiä osaajia houkutellaan esimerkiksi Turku Åbo Summer School -kesäkoulukokonaisuudella, jonka vastaanotto on ollut erittäin positiivinen. Verkosto markkinoi ja viestii opiskelijoille kiinnostavista kokonaisuuksista tehden kaupunkia tunnetuksi.

Sami Savolainen puheenjohtaa Study in Turku -verkostoa vuonna 2023 ja kertoi meille lisää millaista yhteistyötä Turussa on tehty jo melkein vuosikymmenen ajan opiskelijoiden arjen sujuvoittamiseksi. Kuva: Turun ammattikorkeakoulu/Antti Ala-Könni

Turun tarjoamat mahdollisuudet ja tulevaisuuden näkymät

Sami korostaa Turun kaupungin tarjoamia mahdollisuuksia opiskelijalle. Turku tarjoaa opiskelijalle monialaisen opiskeluympäristön sekä mahdollisuuden liittyä osaksi suurta opiskelijayhteisöä. Study in Turku korostaa, että Turku on yksi Suomen vetovoimaisimmista korkeakoulukaupungeista sen 40 000 opiskelijan yhteisöllään. 

Turussa asuminen on edullista ja liikkuminen helppoa. Opiskelupaikkaa valitessa Sami suositteleekin tutustumaan opiskelupaikkakuntaan josta kiinnostava ala löytyy opiskeltavaksi ja siten pohtimaan millaista arki opiskelujen lomassa voisi olla. Turkua hän tietysti suosittelee kaikille ja toivottaa kaikki hakijat tervetulleeksi kaupunkiin, jossa joka viides turkulainen on opiskelija.

Lopuksi keskustelimme siitä, mihin suuntaan Study in Turku -organisaatio pyrkii tulevaisuudessa. Samin mukaan he haluavat kiinnittää erityistä huomiota opiskelijoiden työllistymiseen ja luoda lisää mahdollisuuksia työelämäkontaktien löytämiseen opintojen aikana. Tavoitteena on, että tulevat asiantuntijat ja kansainväliset osaajat löytävät työtä entistä paremmin Varsinais-Suomesta ja Turun seudulta valmistuttuaan. Study in Turkuun ja Turkuun opiskelijakaupunkina pääset tutustumaan tarkemmin täältä.

Facebook
LinkedIn

Tsekkaa myös nämä!

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa VEO

Merkityksellisen työn äärellä -juttusarjassa haastatellaan yrityksiä, jotka tarjoavat työmahdollisuuksia korkeakoulutaustaisille osaajille. Haastattelussa on tällä kertaa VEO, joka on Suomen johtava energia-alan asiantuntija.

VÄLIVUOSI TÄÄLLÄ, KUULEEKO KUKAAN?

Kun tein korkeakoulujen yhteishakua maaliskuussa 2023, tuntui hurjalta ajatella tulevaa syksyä, koska en tiennyt lainkaan, mitä tulisin tekemään silloin. Lähetin hakemukseni ja

Merkityksellisen työn äärellä: Haastattelussa Attendo

Merkityksellisen työn äärellä -juttusarjassa haastatellaan yrityksiä, jotka tarjoavat työmahdollisuuksia korkeakoulutaustaisille osaajille. Haastattelimme nyt Attendoa, joka on Suomen johtava hyvinvointialueiden kumppanina toimiva, julkisten

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *