fbpx

Vaasa – opiskelijan kaupunki

Vaasassa joka kolmas vastaantulija on opiskelija.

Vaasa – opiskelijan kaupunki

Tervetuloa Vaasaan, Pohjanmaan helmeen, missä jopa joka kolmas vastaantulija on opiskelija! Vaasa on monipuolinen opiskelijan kaupunki, joka tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia vapaa-ajan viettoon. Olit sitten tuleva, vasta aloittanut tai kaupunkiin jo kotiutunut opiskelija, tässä blogissa kurkistamme Vaasan ainutlaatuisiin ominaisuuksiin, jotka tekevät siitä täydellisen opiskelijakaupungin.

Vaasan viehättävä keskusta

Vaasa hurmaa kauneudellaan, ja kävelyretket sen viehättävissä kortteleissa paljastavat kaupungin pitkän historian.  Vaasan keskustan tunnelmalliset kahvilat ovat paikkoja, joissa aika pysähtyy hetkeksi. Ne tarjoavat oivan ympäristön opiskeluun, rentoutumiseen tai ystävien kanssa hengailuun. Ravintoloiden laaja kirjo tarjoaa herkullisia paikallisia makuja, ja Vaasan seudun ravintolat yhdistävät taitavasti lähituotetut elintarvikkeet viimeisimpiin ruokatrendeihin.

Vaasasta löytyy aina tekemistä aktiivisemmallekin opiskelijalle. Viihtyisä uimahalli tarjoaa toimivat puitteet urheilunharrastamiseen säällä kuin säällä, ja opiskelijakorttia vilauttamalla pääset nauttimaan alennetusta hinnasta! Aktiivista tekemistä löydät esimerkiksi kaupungin keilahalleista ja pakohuoneista. Vaasan kaupungin teatterissa tai kaupungista löytyvissä elokuvateattereissa pääset puolestaan rentoutumaan tarinoiden ja kulttuurin äärellä.

Yöelämää kaivatessasi, keskustassa sijaitsevat ravintolat, pubit ja yökerhot tarjoavat viihdettä aina aamun tunneille asti. Kaupungin kompaktin koon ansiosta voit ehtiä vierailemaan useammassakin kohteessa saman illan aikana.

Liikuntaa ja luontoelämyksiä

Vaasan sijainti meren äärellä tekee siitä erityisen houkuttelevan paikan liikunnan harrastamiseen ja luonnonläheisille kävelyretkille. Muutamassa minuutissa keskustasta pääset merenrantaan, missä voit kävellä, pyöräillä, veneillä tai vaikka kokeilla suppailua. Merenkurkun saariston maailmanperintöalue tarjoaa uskomattomia maisemia ja mahdollisuuden tutustua alueen ainutlaatuiseen luontoon, kulttuuriin ja geologiaan. Kesäisin voit hypätä maailmanperintöristeilyn kyytiin ja perehtyä jääkauden jälkeisen maankohoamisen historiaan.

Syksyiset kävelyt rantaviivaa pitkin ruskasta ja raikkaasta ilmasta nautiskellen palauttavat arjesta, ja kaupungin kulttuuritarjonta elää syksyn myötä. Konsertit, teatteriesitykset ja taidegalleriat ovat houkuttelevia kohteita kulttuurin monimuotoisuudesta nauttiville.

Talven saapuessa Vaasa muuttuu todelliseksi talviunelmaksi. Kaupungin joulutoreilla ja -markkinoilla tunnelma on taianomainen, ja jouluvalot luovat kaupunkiin satumaisen ilmeen. Lähialueiden hiihtoladuilla voi nauttia talvisesta ulkoilusta, ja Vaasan jäähallissa on mahdollisuus luistella tai seurata jääkiekko-otteluita. Jäätilanteen salliessa myös meren jäälle voi päästä luistelemaan, hiihtämään ja kävelemään!

Keväällä luonnon herätessä henkiin voit tutustua mm. Vaasan vehreisiin puistoihin ja luontokohteisiin. Puutarhat tarjoavat kauniita kukka- ja kasvilajikkeita, ja rannikon lintulajisto tekee keväisistä kävelyretkistä unohtumattomia. Lisäksi keväisin järjestetään monia kulttuuritapahtumia, jotka houkuttelevat paikallisia ja matkailijoita kaupungin sydämeen.

 

Kaupunki, jossa opiskelijan on helppo asua

Vaasassa on kuuden korkeakoulun keskittymä, mikä pitää huolen vilkkaasta ja monipuolisesta opiskelijaelämästä. Opiskelijajärjestöt ja tapahtumat, kuten Opiskelijoiden etuviikko, tekevät kaupungista paikan, missä voit löytää oman yhteisösi ja tutustua muihin opiskelijoihin. Voit kuunnella kotikaupunkisi tunnelmia VaasaCastista, ja tutustua kaupungin liikunta- ja kulttuuripalveluihin opiskelijahinnoin. Opiskelijaelämää helpottavat lyhyet etäisyydet kaupungissa ja hyvät pyöräilymahdollisuudet ja opiskelijan onkin helppo nauttia nopeasta ja vaivattomasta siirtymisestä paikasta toiseen kaupungin sisällä.

Vaasa on kaupunki, joka yhdistää historian, kulttuurin ja modernin opiskelijaelämän ainutlaatuisella tavalla. Se on paikka, jossa voit uppoutua menneisyyden tarinoihin, nauttia luonnon kauneudesta ja löytää oman paikkasi suuresta ja monipuolisesta opiskelijayhteisössä. Vaasa tarjoaa kaikkea, mitä tarvitset opiskelijaelämään ja tekee siitä paikan, jossa on helppo viihtyä. Tervetuloa Vaasaan!

Facebook
LinkedIn

Tsekkaa myös nämä!

Opiskelijan hyvinvointiloma Saimaalla

Holiday Club Saimaan Rauha tarjosi rentouttavan loman arjen keskellä Kaupallisessa yhteistyössä Holiday Club Saimaan Rauha Kaipaatko rauhoittumista opiskelija-arjen keskellä? Kävimme Holiday Club

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *